Yurtdışında staj ve iş için bana kişisel hesabım ya da ben.amsterdam çok fazla istek geliyor. Ben de kendim de zamanında kullandığım bir uygulama olan Acadium‘dan bahsetmek ilgili kişilere önermek istedim. Acadium sadece staj yeri arayanlar için değil aynı zamanda ingilizce konuşan stajer arayanlar için de biçilmiş bir kaftan.
Anasayfa sizi aşağıdaki gibi karşıladığında eğer yurtdışında bir firmada dijital pazarlama üzerine stajyer olmak istiyorsanız soldaki butona, eleman bulmak istiyorsanız da sağdaki butona tıklatarak işletme olarak kayıt olmanız lazım. Staj yeri bulduğunuzda herhangi bir ücret ödemiyorsunuz ama işletme olarak hesap açarsanız belli bir tutar(3 aylık 500$) ödemeniz gerekiyor. Yıllık ödemelerde ise %20 indirim uygulanıyor.
Site dili ve genel olarak kullanılan iletişim dili İngilizce. Zaten stajyer olarak kaydolduğunuzda gerekli aşamaları tamamladığınızda sizden bir de videolu bir interview kaydı yapmanız isteniyor. Yani derdinizi anlatacak derecede de olsa İngilizce biliyor olmanız bekleniyor. Şirketler sizinle anlaşmadan önce bu kaydı izliyor, profilinizi inceliyor. Dolayısıyla profilinizde aldığınız ücretsiz kursları sergilemeniz sizin için büyük bir avantaj olacaktır.
Şirketlerin dijital pazarlama ihtiyaçlarını karşılarken kariyerine yeni başlayan öğrencilere de deneyim kazandırmayı hedefleyen Acadium şu alt başlıklarda ücretsiz kurslar veriyor:
Digital Marketing
Social Media Marketing
Paid Advertising
SEO
Email Marketing
Content Marketing
Website Design
Marketing Analytics
Public Relations (PR)
Affiliate Marketing
Influencer Marketing
Creating Career Opportunities
İngilizce konuşma pratiği yapmak isterseniz, ya da hazırladığınız videonun bir eleştirisini isterseniz italki üzerinden bir ders planlayıp ana dili İngilizce olan öğretmenlerden feedback alabilir, staj şansınızı artırabilirsiniz. (Bu arada unutmadan, tabiki bu staj işeri remote şeklinde yani ofise gitme zorunluluğu olmadan sunuluyor.)
Staj yeri bulurken dikkat etmeniz gereken şeylerden en önemlisi, karşıdaki işletmenin size gerekli belgeleri sağlayıp sağlamayacağı. Yani anlaşma esnasında eğer Erasmus stajı yapacaksanız gerekli belgeleri belirtmelisiniz hatta direkt email adresine acceptance letter yani kabul mektubunuzu gönderip imza/kaşe isteyin. Bu şirketlerin çoğu dijital olduğu için kaşe basmama ihtimalleri yüksek ve bu durumu da okulunuzun Erasmus ofisine anlatmanız lazım.
Bu yazıda LinkedIn Indeed gibi bilinen sitelerin haricinde Türkiye’de pek bilinmeyen ama oldukça kullanışlı bir siteden bahsetmek istedim umarım işinize yarar. Aklınıza takılan yerler varsa aşağıdaki yorum kısmından sorabilirsiniz.
Yurtdışına ucuz uçak bileti için ise buraya tıklatın.