Amerika’da şirket nasıl açılır, masraflrı nedir?

Nasıl açılıra geçmeden önce hemen masraflarını yazayım:
Öncelikle CashApp, PayPal gibi sistemlerin sizden isteyeceği EIN numarası için 70$ ve şirket kurulumu için eyalete ödenen 90$ yani toplamda 160$ kuruluş için giden masraflar. Buna ek olarak yıllık 199$ registered agent hizmetinden yararlanmamnız gerekmektedir.

Bu işlemleri yaparken bir de telefon numarasına ihtiyacınız olacak ve bu da aylık 15$ İlk ay sanal numara hizmeti veren OpenPhone servisinden yararlanabilirsiniz. Sonrasında ise fiziksel bir sim kart almanızı öneririm. Zaten şirket için bir de sanal adrese ihtiyacınız olacak ve bu adrese kartı göndertebilirsiniz, sonrasında da Türkiye’ye istersiniz. Aynı şekilde CashApp kartını da alabilirsiniz, bu arada 🙂

Sanal adres, ve yukarıdaki saydığım EIN numarası başvurusu, registered agent gibi hizmetlerin hepsini tek siteden swyftfilings yapmanız mümkün. Sadece numara için OpenPhone sitesinden ödemenizi yapıp hesabınız aktif olduğunda da uygulamanızı telefonunuza yükleyip sim kart olmadan sanal bir şekilde Amerika yönüne ya da Amerika’dan gelen çağrıları ücretsiz olarak alabilirsiniz.

Bu ödemeleri yaparak işleme başlamak istiyorsanız öncelikle Google chrome tarayıcı kullandığınızdan  emin olun ve bu tarayıcıya bağlı olan Google hesabınızda bir ödeme yöntemi olup olmadığını kontrol edin. Eğer aynı hesabı bir Android telefonda kullanıyorsanız ve kredi kartı ile bir ödeme yaptıysanız muhtemelen Google hesabınızda kart eklidir. Eğer ekli değilse ya da bu durumu bilmiyorsanız bu yazımı okuyun. Aksi takdirde şirket kurulumu için gereken ödemeyi Amerika’daki şirkete yapamazsınız. Şirket PayPal ya da Amerika’dan alınmış kredi kartı kabul ediyor. Ya da Google Pay ki benim az önce bahsettiğim de bu. Yani öncelikle Google üzerinden ödeme yapabildiğinizden emin olun. Daha sonra bu yazıyı tekrar açıp aşağıdaki adımları uygulayarak şirketinizi açabilirsiniz.

Şirket açma işlemlerini aşağıda adım adım anlatıyorum ama eğer bire bir yardım talebiniz olursa da Superpeer üzerinden randevu yaparsanız ekran paylaşımı ile size yardımcı olabilirim.

Nasıl yapılır kısmına geçecek olursak, Swyftfilings sitesine gidiyorsunuz ve:

LLC ve DE seçeneklerini seçip Get Started yazan butona tıklatıyorsunuz. LLC bizdeki LTD gibi, DE ise Amerika’da şirket açanların en çok tercih ettiği eyalet, Delaware. Bu eyalette şirket açmanın ücreti 90$ ve bize EIN numarası lazım olduğu için 70$ da bunun için ödeyeceğiz. Yani ilk etapta kartımızdan çekilecek tutar 160$ olacak ama aylık 29$ da şirket adresi için ödeme yapacağız. Tabi bu işlemlerden 3 gün sonra da kartınızdan 199$ registered agent servisi için alıncak. Bu ödeme yıllık olarak alınır, Amerika’da sizi temsil edecek temsilci gibi bir hizmet.

Bunların dışında siteye başka bir ödeme yapmıyorsunuz.

Açılan sayfadan Let’s get started butonuna tıklatıp işleme başlıyorsunuz.

Şirket adı yazarken Türkçe karakter kullanmamaya özen gösteriyoruz. Şirket türü (LLC) ve eyalet (Delaware) seçimi yapıp continue diyoruz.

İletişim bilgilerini, OpenPhone‘dan aldığımız Ameriaka numarasını başında +1 olmadan yazıyor ve alttaki kutucuğu işaretliyoruz ki bize ulaşabilsinler. Continue deyip ilerliyoruz

Yaptığınız işi seçip yine continue diyerek ilerliyorsunuz.

“Appoint your registered agent to stay compliant and protect your privacy” dediği aşamada swyft filings dememiz lazım. Yukarıda bahsettiğim yıllık 199$ ödeyerek almak zorunda olduğunuz registed agent servisi bu oluyor. Yasalara göre şirket sahiplerinin registered agent alması bir zorunluluk olduğu için bunu mecburen seçmemiz lazım ki ileride problem çıkmasın.

Bu aşamada no thanks diyerek satın almadan ilerleyebilirsiniz.

Get the basic package diyerek ek ücret ödemeden 10 gün süren başvuru sürecini seçebilir ya da daha hızlı olan diğer paketleri seçebilirsiniz ama çok aceleniz yoksa get the basic package demenizde bir sorun olmaz.

Start my business with an EIN seçeneğini seçerek 70$ lık ödemeyi de sepete ekliyoruz. Continue diyerek devam ediyoruz.

Bu aşamadada no thanks deyip devam edebilirsiniz. Yani continue deyip ilerliyoruz

Bu aşamada en soldaki 0$ olan standard seçeneği seçtiğiniz takdirde ek ücret ödemezsiniz ama şirketinizin açılış süresi 2 hafta kadar uzar. Tabi buna ek olarak bir de eyaletteki evrak işleme süresi de bu süreci uzatacaktır. Beklemek istemiyorsanız 50$ ödeyerek 5 gün, 100$ ödeyerek aynı gün başvuru seçeneğini tercih edip ek ödeme yapabilir ve daha hızlı netice alabilirsiniz.

Bu aşamada da I want to learn more about this special offer seçeneğini seçebilirsiniz, size 100$ tutarında Found adlı ticari banka hesabından bonus vereceklerini söylüyorlar, tabi şartları bilmiyoruz kişiden kişiye, işleme göre değişebilir. İlgilenmiyorsanız no thanks deyip devam edin.

Skip for now deyip ilerliyoruz.

Ve zurnanın zort dediği yere geliyoruz 🙂 Bu aşamada kredi kartı ile ödemeyi seçemezsiniz çünkü kartın Amerika’dan alınmış olması lazım, boşuna denemeyin paranız provizyonda bekler. PayPal ile ödeyemezsiniz yani zaten PayPal hesabınız olsa şirket açma ihtiyacınız da olmayabilirdi. Sonuç olarak bize uygun olan tek ödeme yöntemi Google Pay kalıyor. Daha önce Google ile ödeme yapmadıysanız sanal bir kartınızı Google sistemine ekleyin.

Kart eklendikten sonra G Pay ve Kart numarasının yazılı olduğu butona tıklatın ve ödemeyi tamamlayın. Bu kartta 199$ limit kaldığından da emin olun ki 3 gün sonra registered agent servisi için yapılacak ödemeniz aksamasın. Evet şirket açma işlemi bu şekilde tamamlanıyor. Swyftfilings adlı firma sizin adınıza şirket başvurunuzu Amerika’daki ilgili eyalete iletiyor ve yasal olarak Amerika’da şirket sahibi oluyorsunuz. Bu şirket üzerinden de PayPal, Stripe, CashApp gibi ödeme sistemlerinden faydalanabiliyorsuuz ama burada dikkat etmeni gereken husus, bu uygulamaları açarken şirket hesabı olarak açmanız. Yani PayPal hesabını açarken yine kişisel olarak açarsanız kapanır ama business, yani işletme hesabı açarsanız kapatamazlar, çünkü yasal bir işletmeniz var. İşin en zor kısmı şirket kuruluşu olduğu için ondan bahsetmek istedim. Şirket kuruluşu ya da CashApp, PayPal ile ilgili genel bir destek isterseniz Superpeer üzerinden bir arama planlayın, ekran paylaşımı ile yardımcı olayım.

(Visited 23 times, 1 visits today)

Bu bloga email adresiniz ile abone olabilirsiniz. Böylece her yeni yazı yazıldığında eposta yoluyla bildirim alırsınız.

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir