PayPal açmak için iki farklı yol var, birincisi kapanmama garantili bir yöntem ama biraz masraf yapmanız gerekiyor. Gerçi PayPal aracılığıyla düzenli ödeme alacaksanız bu masraflarınızı kolaylıkla çıkartabilirsiniz ama tek seferlik bir işlemse ikinci yöntem(garantisiz) size göre olabilir. Ben size bu iki yöntemi de kısaca anlatayım, siz ihtiyacınıza göre kendinize uygun olanı tercih edersiniz 🙂

 

  1. Yöntem: Yurtdışında Şirket Açarak Kurumsal PayPal Hesabı Açmak. Bu yöntemde yurtdışından bir şirket açarak kurumsal bir hesabınız oluyor ve şirket sahibi olduğunuz için doğal olarak da yasal bir PayPal hesabınız olması mümkün hale geliyor.

    Amerika, İngiltere, Estonya gibi ülkelere gitmeden, Türkiye’de oturduğunuz yerden şirket açmanız mümkün. Bunlardan maliyet açısından sizin için en uygun olan ülke İngiltere olabilir. Buraya tıklayarak MYCO Works üzerinden birinci yıl, şirket kurulumu ve sanal ofis adresi de dahil olmak üzere 99 GBP gibi bir tutara İngiltere’de ticarete hazır bir şirket sahibi olabilirsiniz. Bu şirket üzerinden de yasal olarak PayPal, CashApp ve Stripe gibi İngiltere’de geçen ödeme sistemlerinden de yararlanırsınız.

    Farklı bir sebep/lerden dolayı da eğer Amerika’da hesap açmak isterseniz size INC Authority firmasını öneririm. Bu firmanın en büyük avantajı ilk yıl için sizden ücret almamaları. Tek yapmanız gereken devlete ödenen, arada herhangi bir danışmanlık şirketi olmasa dahi zorunlu olarak ödemeniz gereken tutarları ödemek. Şirket açmak ve yönetmekle ilgili tüm sürecin takibini bu siteden yapabilirsiniz: incauthority.com

    Estonya için de Mükellef.co üzerinden şirket açılış işlemlerini yapabilirsiniz.

    Normalde PayPal için gerekli olan banka hesabını Wise ile açabilsek de şirket açtığınız ülkede fiziksel bir bankadan hesap açmanız ve bu hesap üzerinden PayPal hesabı açmanız daha sağlam bir adım olacaktır.

  2.  Yöntem: Yurtdışı Adresi İle Türkiye’den Bireysel Hesap Açmak

    Öncelikle: Bu yöntem genellikle Türkiye’den PayPal hesabı açarken çok fazla deneniyor. Fakat PayPal heabını hangi ülkeden açarsanız açın eğer sisteme bir kez kaydolmuş ve isim soyisim, doğum tarihi bilgilerini girmişseniz listeye ekleniyorsunuz. Yani örneğin Amerika üzerinden bir hesap açtınız ve iki gün sonra hesap kapandı, siz bu aynı bilgilerle İngiltere’den de hesap açtığınız zaman hesabınız otomatik olarak suspend oluyor. Çünkü PayPal hesabı açarken işin içinde banka olduğu için gerçek isminizi ve doğum tarihinizi kullanmanız gerekiyor. Yani daha önce bu şekilde kapanmış bir hesabınız varsa bu yöntem sizin için işe yaramayacaktır ama ille de denerim diyorsanız bir yakınınız üzerinden hesap açmanız gerekir, ya da yukarıda belirttiğim birinci yöntemi uygulayarak şirket açmanız.

    PayPal hesabı açmak için gerekli olan en temel şey, banka hesabıdır. Ücretsiz olan Wise uygulamasını kullanarak, Amerika, İngiltere, ve Belçika IBAN adresi alabilirsiniz. Belçika IBAN adresi tüm AB ülkelerinde PayPal hesabında geçse de, size tavsiyem PayPal hesabını Belçika üzerinden açmanız şeklinde olacaktır.

    Hesap güvenliği açısından PayPal SMS mesajları göndermeyi zorunlu tutuyor yani bir SMS servis sağlayıcısına ihtiyacınız olacak. Genellikle yapılan en büyük hata bu SMS servisini online bir siteden almak. Bu servisler ya düzgün çalışmıyor, ya bir süre sonra kapanıyor ya da kullanıcılar bir şekilde SMS almakta zorlanıyor ama en büyük sorun da PayPal’ın bu numaralara pek güvenmemesi. Dolayısıyla bir AB sim kartı ile hesap açmanızda fayda var. Bu İngiltere numarası da olabilir, Belçika da Hollanda da. Türkiye’deki online alışveriş sitelerinde genellikle bu ülkelerin sim kartları oluyor. Burda dikkat edilecek nokta ise sim kartların bir süre sonra kapanmaması. Azami süre neyse dikkat ederek düzenli olarak bu kartlara kontör yüklemeyi unutmayın yoksa numaralara erişiminiz olmadığı için PayPal’a giriş yapamazsınız. Böyle bir durumda herhangi bir hak da iddia edemiyorsunuz.

    Bu arada, unutmadan şunu hatırlatmak istiyorum: T.C. kimlik kartınızı kullanmanızda sorun yok. Kayıt olurken nationality kısmına Turkish seçmek zorundasınız zaten. Yani Belçika’dan hesap açarken Belçikalı olarak değil de orada yaşayan bir Türk vatandaşı olarak hesap açıyorsunuz. Herhangi bir sorun olduğunda kimliğinizi doğrulamak isteyebilirler ve bu durumda da kimlik kartınızı göndermeniz gerekirse T.C. kimlik kartınızı yüklüyorsunuz.

    Son olarak da bir adrese ihtiyacınız var. Belçika’dan bir adres de bulduğunuzda hesap açılışına geçebilirsiniz.

    Öncelikle VPN olmadan paypal.be adresine gidiyorsunuz. Karşınıza çıkan sign up ekranında bireyesel hesap açacağınız için Personal Account yöntemini seçiyorsunuz. Bu yazıda bahsettiğim bu 2. yöntemde şirket hesabı açamazsınız. Continue butonuna tıklatıp devam ediyorsunuz ve karşınıza PayPal hesabı açacağınız ülke seçimi çıkıyor.

    Belçika için Belgium seçeneğini Get Started diyoruz. Belçikayı seçtiğimiz için +32 kodlu telefon seçimi çıkıyor. Elimizdeki numaranın ülkesi hangisiyse bu alandan önce onu değiştirip numaranın kalanını yazıyoruz. PayPal önce numarayı doğrulamak istiyor. Numara doğrulandıktan sonra sizden diğer bilgileri girmenizi istiyor ve bu şekilde ilerleyerek hesabınızı açıyorsunuz.

    Nationality kısmına Turkey deyip adres kısmına yurtdışı adresini yazıyoruz.

    Agree and Create Account dedikten sonra hesap açıldıktan sonra da telefonunuza PayPal mobil uygulamasını indirerek kullanmaya başlayabilirsiniz. Mümkünse genellikle mobil uygulamayı kullanmayı tercih edin. Ama mobil uygulamaya geçmeden önce banka hesabını eklemeniz lazım. Bu işlemi uygulamadan yapamıyorsunuz.

    Hesap eklemeye başlamadan önce emailinizin doğrulandığından emin olun. Eğer mail kutunuza onay maili gelmemişse bildirimlere tıklatın, bu şekilde bir ekran gelecektir. Bu ekrandaki Link Credit Card yazısına tıklatmayın. Kart eklediğiniz zaman hesabınız kapanır. Confirm email butonuna tıklatın ve açılan pencerede send email butonuna tıklatarak size onay mailini göndermesini sağlayın. Gelen emaildeki linke tıklatarak hesabınızı doğrulayın.

    Gelen emaildeki linke tıklatarak hesabınızı doğrulayın. Son olarak da banka hesabınızı eklemek için üst menüdeki Wallet (cüzdan) sayfasına gidin.

    Wallet sayfasına geldiğinizde Link a Bank seçeneğini seçin.

    Bu sayfadaki Link a bank seçeneğini seçtiğinizde Wise’dan aldığınız iban adresini yapıştırabileceğiniz bir ekran açılıyor. Bu ekrana banka bilginizi girdikten sonra PayPal size iki farklı tutar gönderiyor. Örneğin 0.04 ve 0.02 Euro gibi bir miktar ile hesabın size ait olup olmadığını kontrol ediyor. Size gelen bu rakamları yine aynı Wallet ekranına giriş yaparak yazıyorsunuz ve hesabınız artık ödeme alabilir duruma geliyor. Aldığınız ödemeleri Wise hesabına çekebilir, sonra da Wise’dan Türkiye IBAN adresine çekebilirsiniz.

(Visited 589 times, 1 visits today)

Bu bloga email adresiniz ile abone olabilirsiniz. Böylece her yeni yazı yazıldığında eposta yoluyla bildirim alırsınız.

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir